Η συνταγή είναι από το κ. Γιάννη Δρόσο, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ν. Καβάλας
ΥΛΙΚΑ
 4 kg Αλεύρι σταρένιο 
 1 kg Τ 70%
 100 g Αλάτι 
 500 g Προζύμι 
 50 g Μαγιά νωπή 
 250 g Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά στην αργή και για 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι.
2
Ξεκουράζουμε την ζύμη για 1 ώρα σε λεκάνη, μετά τεμαχίζουμε και τοποθετούμε σε φόρμα.
3
Ξεκουράζουμε και πάλι την ζύμη για μιάμιση ώρα και φουρνίζουμε στους 230°C για 45 λεπτά. Το ψωμί έχει πολύ αφράτη ψύχα, τραγανή κόρα, ωραία γεύση και μεγάλη διατηρησιμότητα.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
 4 kg Αλεύρι σταρένιο 
 1 kg Τ 70%
 100 g Αλάτι 
 500 g Προζύμι 
 50 g Μαγιά νωπή 
 250 g Ελαιόλαδο
					





