fbpx

Ψωμί Ρώσικο “Borodinsky”

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1300 g αλεύρι σίκαλης
 500 g αλεύρι Super
 40 g αλάτι
 80 g μελάσα
 40 g κόλιανδρο τριμμένο
 10 g κύμινο τριμμένο
 5 g κάρδαμο τριμμένο
 30 g μαγιά
 40 g λάδι
 30 g βύνη σε σκόνη σκούρα
 1400 g νερό
 400 g υγρό φυσικό προζύμι σίκαλης, αναπιασμένο από την προηγούμενη ημέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1° στάδιο (παρασκευή βραστής ζύμης)
1

Αναμιγνύουμε 200 γρ. από το αλέυρι σίκαλης της συνταγής μας, μαζί με όλη την ποσότητα των μπαχαρικών, τη βύνη και τη μελάσα, με 600 γρ. από το νερό, το οποίο όμως το βράζουμε και κάνουμε μία γρήγορη ανάμιξη, όσο είναι καυτό, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα χυλό. Αφήνουμε να κρυώσει και το ενσωματώνουμε στη συνταγή μας, με τα υπόλοιπα υλικά, αφότου κρυώσει.

2° στάδιο
2

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, το χυλό που φτιάξαμε, το αναπιασμένο προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά μας, προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα 800 γρ. νερού. Ξεκουράζουμε για 60’, κόβουμε σε τεμάχια των 600 γρ., πλάθουμε και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Διακοσμούμε με λίγο τριμμένο κόλιανδρο και στοφάρουμε για άλλα 45’. Ψήνουμε στους 240°C για περίπου μία ώρα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1300 g αλεύρι σίκαλης
 500 g αλεύρι Super
 40 g αλάτι
 80 g μελάσα
 40 g κόλιανδρο τριμμένο
 10 g κύμινο τριμμένο
 5 g κάρδαμο τριμμένο
 30 g μαγιά
 40 g λάδι
 30 g βύνη σε σκόνη σκούρα
 1400 g νερό
 400 g υγρό φυσικό προζύμι σίκαλης, αναπιασμένο από την προηγούμενη ημέρα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1° στάδιο (παρασκευή βραστής ζύμης)
1

Αναμιγνύουμε 200 γρ. από το αλέυρι σίκαλης της συνταγής μας, μαζί με όλη την ποσότητα των μπαχαρικών, τη βύνη και τη μελάσα, με 600 γρ. από το νερό, το οποίο όμως το βράζουμε και κάνουμε μία γρήγορη ανάμιξη, όσο είναι καυτό, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα χυλό. Αφήνουμε να κρυώσει και το ενσωματώνουμε στη συνταγή μας, με τα υπόλοιπα υλικά, αφότου κρυώσει.

2° στάδιο
2

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας, το χυλό που φτιάξαμε, το αναπιασμένο προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά μας, προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα 800 γρ. νερού. Ξεκουράζουμε για 60’, κόβουμε σε τεμάχια των 600 γρ., πλάθουμε και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Διακοσμούμε με λίγο τριμμένο κόλιανδρο και στοφάρουμε για άλλα 45’. Ψήνουμε στους 240°C για περίπου μία ώρα.

Notes

Ψωμί Ρώσικο “Borodinsky”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.