Σφαίρα πορτοκάλι σοκολάτα

Η συνταγή ειναι από τους αρτοποιούς Μιχάλη Σέκκα και Διονυσία Χρήστου

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5 πορτοκάλια φρέσκα, κομμένα σε κύβους
 1200 g βούτυρο αγελάδος 82%
 600 g μαλακή μαργαρίνη
 400 g μέλι
 16 αυγά 
 750 g τρούφα υγείας ΙΟΝ
 20 g βανίλια 
 100 g μπέικιν πάουντερ 
 3900 g αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε σε κύβους τα πορτοκάλια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 500 γρ. νερό και 150 γρ. μέλι για 1,5 ώρα περίπου έως να βράσουν.

2

Στη συνέχεια χτυπάμε τα δύο είδη βουτύρου με το μέλι στο μίξερ, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα πορτοκάλια μαζί με το χυμό τους,  ανακατεύοντας και τη βανίλια.

3

Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι και την τρούφα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί ελαφρά. Έπειτα, ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, κλείνοντάς την με μεμβράνη.

4

Τέλος, πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5 πορτοκάλια φρέσκα, κομμένα σε κύβους
 1200 g βούτυρο αγελάδος 82%
 600 g μαλακή μαργαρίνη
 400 g μέλι
 16 αυγά 
 750 g τρούφα υγείας ΙΟΝ
 20 g βανίλια 
 100 g μπέικιν πάουντερ 
 3900 g αλεύρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε σε κύβους τα πορτοκάλια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 500 γρ. νερό και 150 γρ. μέλι για 1,5 ώρα περίπου έως να βράσουν.

2

Στη συνέχεια χτυπάμε τα δύο είδη βουτύρου με το μέλι στο μίξερ, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα πορτοκάλια μαζί με το χυμό τους,  ανακατεύοντας και τη βανίλια.

3

Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι και την τρούφα. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί ελαφρά. Έπειτα, ξεκουράζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, κλείνοντάς την με μεμβράνη.

4

Τέλος, πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά.

Notes

Σφαίρα πορτοκάλι σοκολάτα

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.