fbpx

Σοκολατόπιτα

Γευστικό και απολαυστικό γλυκό που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς.

Yields1 Serving
Υλικά
 2 kg Αλεύρι ζαχ/κής
 350 g Λάδι
 200 g Ζάχαρη
 150 g Χυμός πορτοκαλιού
 500 g Νερό
 25 g Μπέικιν
 5 g Σόδα
 250 g Σοκολάτα δάκρυ
 250 g Σοκολάτα (λιωμένη) ρευστή
 250 g Γκανάζ (για επικάλυψη)
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Ρίχνουμε σε μπασίνα όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε. Τελευταίο υλικό προσθέτουμε τη ρευστή σοκολάτα.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και μετά το δάκρυ σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο σε θερμοκρασία 190ο οC και για 35 λεπτά περίπου.

3

Μετά το ψήσιμο, κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ρευστό γκανάζ. Εάν επιθυμούμε, γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα σοκολάτας.

Ingredients

Υλικά
 2 kg Αλεύρι ζαχ/κής
 350 g Λάδι
 200 g Ζάχαρη
 150 g Χυμός πορτοκαλιού
 500 g Νερό
 25 g Μπέικιν
 5 g Σόδα
 250 g Σοκολάτα δάκρυ
 250 g Σοκολάτα (λιωμένη) ρευστή
 250 g Γκανάζ (για επικάλυψη)

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Ρίχνουμε σε μπασίνα όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε. Τελευταίο υλικό προσθέτουμε τη ρευστή σοκολάτα.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και μετά το δάκρυ σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο σε θερμοκρασία 190ο οC και για 35 λεπτά περίπου.

3

Μετά το ψήσιμο, κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ρευστό γκανάζ. Εάν επιθυμούμε, γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα σοκολάτας.

Notes

Σοκολατόπιτα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.