fbpx

Σουφλέ Σοκολάτας

Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 345 g βούτυρο
 345 g σοκολάτα 59,5% yagara chocovic
 345 g αυγά
 345 g ζάχαρη κρυσταλλική
 170 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 1 λοβός βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα στο μπεν μαρί, ώστε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

2

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ζάχαρη και αυγά, με ένα σύρμα χειρός,
μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.

3

Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μέσα στη λεκάνη
με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

4

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.

5

Σερβίρουμε σε ατομικά σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 200°C, για 8-10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

tip
6

Με το που βγουν από το φούρνο, τα βάζουμε στην κατάψυξη αμέσως,
ώστε να σταματήσει το ψήσιμο και να παραμείνει μέσα υγρή λάβα η σοκολάτα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 345 g βούτυρο
 345 g σοκολάτα 59,5% yagara chocovic
 345 g αυγά
 345 g ζάχαρη κρυσταλλική
 170 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 1 λοβός βανίλιας

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα στο μπεν μαρί, ώστε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

2

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ζάχαρη και αυγά, με ένα σύρμα χειρός,
μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.

3

Ενσωματώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μέσα στη λεκάνη
με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

4

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.

5

Σερβίρουμε σε ατομικά σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 200°C, για 8-10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

tip
6

Με το που βγουν από το φούρνο, τα βάζουμε στην κατάψυξη αμέσως,
ώστε να σταματήσει το ψήσιμο και να παραμείνει μέσα υγρή λάβα η σοκολάτα.

Notes

Σουφλέ Σοκολάτας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.