Xτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. ‘Oταν ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Φορμάρουμε στις επιθυμητές φόρμες και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
2
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στις ψημένες τάρτες . Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 160 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
3
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ καλά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 85 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τις ζελατίνες και μπιμάρουμε. Σερβίρουμε στις τάρτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
4
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα φουντουκιού. ‘Οταν βράσει, περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις ζελατίνες μπιμάροντας. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κρύα και ρευστή. Αφήνουμε την κρέμα για μία νύχτα στο ψυγείο και στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ NAMELAKA ESPRESSO
5
Βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και Espresso και περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ξεκουράζουμε την κρέμα μας για μία νύχτα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε την επόμενη μέρα χτυπώντας τη στο μίξερ.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
700gβούτυρο 82%
300gζάχαρη
100gαυγά
100gπούδρα φουντουκιού
900gαλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
100gβούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
100gπούδρα φουντουκιού
100gασπράδι αυγού
100gάχνη ζάχαρη
5gEspresso
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
150gπουρέ mango sicoly
150gζάχαρη
150gαυγά
150gβούτυρο 82%
5gζελατίνη
30gνερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
300gκρέμα γάλακτος
2gζελατίνη
12gνερό
175gλευκή σοκολάτα Napal
150gPraline hazelnut 50%
350gκρέμα γάλακτος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝAMELAKA ESPRESSO
200gγάλα
400gκρέμα γάλακτος
5gζελατίνες
30gνερό
5gEspresso
400gλευκή σοκολάτα Napal
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
1
Xτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. ‘Oταν ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Φορμάρουμε στις επιθυμητές φόρμες και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ FRANGIPANE ESPRESSO
2
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στις ψημένες τάρτες . Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 160 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ
3
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ καλά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 85 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τις ζελατίνες και μπιμάρουμε. Σερβίρουμε στις τάρτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ MONDE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
4
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα φουντουκιού. ‘Οταν βράσει, περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις ζελατίνες μπιμάροντας. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κρύα και ρευστή. Αφήνουμε την κρέμα για μία νύχτα στο ψυγείο και στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ NAMELAKA ESPRESSO
5
Βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και Espresso και περιχύνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα και τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ξεκουράζουμε την κρέμα μας για μία νύχτα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε την επόμενη μέρα χτυπώντας τη στο μίξερ.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.