Ετοιμάζουμε το προζύμι και αφήνουμε στη στόφα για μία ώρα περίπου
να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά
και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το προζύμι στο παραπάνω μίγμα και συνεχίζουμε
το ζύμωμα με τον γάντζο για 3 λεπτά στην πρώτη και 10 στη δεύτερη ταχύτητα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει
σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.
Πλάθουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 40-50 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά.
Ingredients
Directions
Ετοιμάζουμε το προζύμι και αφήνουμε στη στόφα για μία ώρα περίπου
να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά
και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το προζύμι στο παραπάνω μίγμα και συνεχίζουμε
το ζύμωμα με τον γάντζο για 3 λεπτά στην πρώτη και 10 στη δεύτερη ταχύτητα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει
σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.
Πλάθουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 40-50 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά.