fbpx

Τσουρέκι με φύτρο

Yields1 Serving
ΠΡΟΖΥΜΙ
 300 g Αλεύρι Τσουρεκιού
 300 g Μαγιά υψηλής ώσμωσης
 300 g Νερό (χλιαρό)
 100 g Ζάχαρη
ΖΥΜΗ
 3000 g Αλεύρι Τσουρεκιού εμπλουτισμένο με φύτρο
 900 g Ζάχαρη
 750 g Γάλα πλήρες (χλιαρό)
 600 g Αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
 450 g Βούτυρο Τ82% (μαλακό)
 20 g Μαχλέπι
 10 g Αλάτι
 5 g Μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ετοιμάζουμε το προζύμι και αφήνουμε στη στόφα για μία ώρα περίπου
να φουσκώσει.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά
και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά και να λιώσει η ζάχαρη.

3

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.

4

Προσθέτουμε το αλεύρι και το προζύμι στο παραπάνω μίγμα και συνεχίζουμε
το ζύμωμα με τον γάντζο για 3 λεπτά στην πρώτη και 10 στη δεύτερη ταχύτητα.

5

Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει
σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.

6

Πλάθουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 40-50 λεπτά.

7

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

8

Ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά.

Ingredients

ΠΡΟΖΥΜΙ
 300 g Αλεύρι Τσουρεκιού
 300 g Μαγιά υψηλής ώσμωσης
 300 g Νερό (χλιαρό)
 100 g Ζάχαρη
ΖΥΜΗ
 3000 g Αλεύρι Τσουρεκιού εμπλουτισμένο με φύτρο
 900 g Ζάχαρη
 750 g Γάλα πλήρες (χλιαρό)
 600 g Αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
 450 g Βούτυρο Τ82% (μαλακό)
 20 g Μαχλέπι
 10 g Αλάτι
 5 g Μαστίχα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ετοιμάζουμε το προζύμι και αφήνουμε στη στόφα για μία ώρα περίπου
να φουσκώσει.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά
και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά και να λιώσει η ζάχαρη.

3

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.

4

Προσθέτουμε το αλεύρι και το προζύμι στο παραπάνω μίγμα και συνεχίζουμε
το ζύμωμα με τον γάντζο για 3 λεπτά στην πρώτη και 10 στη δεύτερη ταχύτητα.

5

Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει
σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.

6

Πλάθουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 40-50 λεπτά.

7

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

8

Ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά.

Notes

Τσουρέκι με φύτρο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.