Εύκολη συνταγή για κοντούλα τύπου σικάλεως. Απλή και παραδοσιακή ιδέα που θα εντυπωσιάσει.
Υλικά
3000 g Γερμανική σίκαλη Τ 997
5000 g Τ 70% Δυνατό
2000 g Τ 55%
200 g Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
100 g Βύνη σίκαλης
200 g Αλάτι
250 g Μαγιά
6200 g Νερό
Εκτέλεση
1
Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’. Στη συνέχεια σχηματοποιούμε σφιχτές πολύ κοντές φραντζόλες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις ψιλές μύτες στα άκρα. Χαράζουμε βαθιά κατά μήκος πριν φουρνίσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15’ του ψησίματος.
Ingredients
Υλικά
3000 g Γερμανική σίκαλη Τ 997
5000 g Τ 70% Δυνατό
2000 g Τ 55%
200 g Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
100 g Βύνη σίκαλης
200 g Αλάτι
250 g Μαγιά
6200 g Νερό