Εύκολη συνταγή για κοντούλα τύπου σικάλεως. Απλή και παραδοσιακή ιδέα που θα εντυπωσιάσει.
Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’. Στη συνέχεια σχηματοποιούμε σφιχτές πολύ κοντές φραντζόλες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις ψιλές μύτες στα άκρα. Χαράζουμε βαθιά κατά μήκος πριν φουρνίσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15’ του ψησίματος.
Ingredients
Directions
Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’. Στη συνέχεια σχηματοποιούμε σφιχτές πολύ κοντές φραντζόλες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις ψιλές μύτες στα άκρα. Χαράζουμε βαθιά κατά μήκος πριν φουρνίσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15’ του ψησίματος.