fbpx

Βουτήματα κορνέ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1600 g Αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 1125 g Μαργαρίνη μαλακή
 8 Αυγά
 425 g Ζάχαρη άχνη
 Βανίλια άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά και τη βανίλια. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Κόβουμε με κατσαρό κορνέ σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180οC για 15΄περίπου. Μόλις κρυώσουν, ενώνουμε με μαρμελάδα ή σοκολάτα και στη συνέχεια γαρνίρουμε βουτώντας σε λιωμένη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας διάφορους ξηρούς καρπούς.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1600 g Αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 1125 g Μαργαρίνη μαλακή
 8 Αυγά
 425 g Ζάχαρη άχνη
 Βανίλια άρωμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά και τη βανίλια. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Κόβουμε με κατσαρό κορνέ σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180οC για 15΄περίπου. Μόλις κρυώσουν, ενώνουμε με μαρμελάδα ή σοκολάτα και στη συνέχεια γαρνίρουμε βουτώντας σε λιωμένη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας διάφορους ξηρούς καρπούς.

Notes

Βουτήματα κορνέ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.