fbpx

Ζύμη για μίνι κουρού πιτάκια

Η συνταγή είναι του κ. Κωνσταντίνου Τσουράπα, Προέδρου του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Μαγνησίας.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 3 Αβγά
 1,50 κ.γ. Αλάτι
 1,50 κ.γ. Ζάχαρη
 130 g Γιαούρτι στραγγιστό
 200 g Γάλα πλήρες χλιαρό
 200 g Ηλιέλαιο
 850 g Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή γ.ο.χ.
 5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη. 

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια τεμαχίζουμε σε κομμάτια των 45 γρ.

3

Γεμίζουμε τα κομμάτια με τυρί ή λουκάνικα και τα αλείφουμε από πάνω με αβγό.

4

Ψήνουμε για 18 λεπτά στους 200°C και είναι έτοιμα!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 Αβγά
 1,50 κ.γ. Αλάτι
 1,50 κ.γ. Ζάχαρη
 130 g Γιαούρτι στραγγιστό
 200 g Γάλα πλήρες χλιαρό
 200 g Ηλιέλαιο
 850 g Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή γ.ο.χ.
 5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη. 

2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια τεμαχίζουμε σε κομμάτια των 45 γρ.

3

Γεμίζουμε τα κομμάτια με τυρί ή λουκάνικα και τα αλείφουμε από πάνω με αβγό.

4

Ψήνουμε για 18 λεπτά στους 200°C και είναι έτοιμα!

Notes

Ζύμη για μίνι κουρού πιτάκια

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.