fbpx

Λαγανίτσες γεμιστές

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή και 3΄-4΄στη γρήγορη χωρίς τα πρόσθετα υλικά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής και εύπλαστη. Ξεκουράζουμε για 20΄ και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λαγανίτσες ρίχνοντας σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για περίπου 20΄-25΄. Ψήνουμε […]

Υλικά
 2000 g Αλεύρι τ.55% πολυτελείας
 2000 g Αλεύρι τ.70% λευκό
 1000 g Αλεύρι κίτρινο τ.Μ
 100 g Αλάτι
 200 g Ζάχαρη
 150 g Μαγιά
 300 g Ταχίνι
 6 τεμ. Χρωματιστές πιπεριές
 Λίγο Ρίγανη και Πιπέρι - Ντοματίνια
 2750 g Νερό
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή και 3΄-4΄στη γρήγορη χωρίς τα πρόσθετα υλικά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής και εύπλαστη.

2

Ξεκουράζουμε για 20΄ και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λαγανίτσες ρίχνοντας σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για περίπου 20΄-25΄. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για 20΄περίπου ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψή μας.

Ingredients

Υλικά
 2000 g Αλεύρι τ.55% πολυτελείας
 2000 g Αλεύρι τ.70% λευκό
 1000 g Αλεύρι κίτρινο τ.Μ
 100 g Αλάτι
 200 g Ζάχαρη
 150 g Μαγιά
 300 g Ταχίνι
 6 τεμ. Χρωματιστές πιπεριές
 Λίγο Ρίγανη και Πιπέρι - Ντοματίνια
 2750 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή και 3΄-4΄στη γρήγορη χωρίς τα πρόσθετα υλικά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής και εύπλαστη.

2

Ξεκουράζουμε για 20΄ και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λαγανίτσες ρίχνοντας σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για περίπου 20΄-25΄. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για 20΄περίπου ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψή μας.

Notes

Λαγανίτσες γεμιστές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.