Το ελιόψωμο, ιδιαίτερα σε εποχές νηστείας, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Η απλότητα ενός νόστιμου ψωμιού σε συνδυασμό με τη γεύση και την ουσία της ποιοτικής ελιάς δεν αφήνουν κανένα ουρανίσκο ασυγκίνητο. Το ελιόψωμο το αγαπάς, μπορείς να το συνοδεύσεις με τα πάντα αλλά να το απολαύσεις και μόνο του. Με λίγα λόγια είναι το τέλειο υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή απλή στην εκτέλεσή της πλην μοναδική στη γεύση της.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε αρχικά στη 1ταχύτητα για 3 λεπτά και στη συνέχεια 7 λεπτά στη 2 ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά.
Ζυγίζουμε 120 γραμμάρια ζύμης και ανοίγουμε
σαν φύλλο.
Γεμίζουμε με ελιές και διπλώνουμε.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε
για 20 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε αρχικά στη 1ταχύτητα για 3 λεπτά και στη συνέχεια 7 λεπτά στη 2 ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά.
Ζυγίζουμε 120 γραμμάρια ζύμης και ανοίγουμε
σαν φύλλο.
Γεμίζουμε με ελιές και διπλώνουμε.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε
για 20 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.