fbpx

Απλή συνταγή για πεντανόστιμο ελιόψωμο

Το ελιόψωμο, ιδιαίτερα σε εποχές νηστείας, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Η απλότητα ενός νόστιμου ψωμιού σε συνδυασμό με τη γεύση και την ουσία της ποιοτικής ελιάς δεν αφήνουν κανένα ουρανίσκο ασυγκίνητο. Το ελιόψωμο το αγαπάς, μπορείς να το συνοδεύσεις με τα πάντα αλλά να το απολαύσεις και μόνο του.  Με λίγα λόγια είναι το τέλειο υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή απλή στην εκτέλεσή της πλην μοναδική στη γεύση της.

Υλικά
 2 kg Αλεύρι τ.Μ κιτρινο
 40 g Αλάτι
 50 g Μαγιά
 1200 g Νερό
 100 g Ελαιόλαδο
 100 g Πάστα ελιάς
 7 g Ρίγανη
 30 g Πελτέ ντομάτας
 500 g Ελιές ροδέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε αρχικά στη 1ταχύτητα για 3 λεπτά και στη συνέχεια 7 λεπτά στη 2 ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά.

4

Ζυγίζουμε 120 γραμμάρια ζύμης και ανοίγουμε
σαν φύλλο.

5

Γεμίζουμε με ελιές και διπλώνουμε.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε
για 20 λεπτά περίπου.

7

Ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 2 kg Αλεύρι τ.Μ κιτρινο
 40 g Αλάτι
 50 g Μαγιά
 1200 g Νερό
 100 g Ελαιόλαδο
 100 g Πάστα ελιάς
 7 g Ρίγανη
 30 g Πελτέ ντομάτας
 500 g Ελιές ροδέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε αρχικά στη 1ταχύτητα για 3 λεπτά και στη συνέχεια 7 λεπτά στη 2 ταχύτητα.

3

Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά.

4

Ζυγίζουμε 120 γραμμάρια ζύμης και ανοίγουμε
σαν φύλλο.

5

Γεμίζουμε με ελιές και διπλώνουμε.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε
για 20 λεπτά περίπου.

7

Ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.

Notes

Απλή συνταγή για πεντανόστιμο ελιόψωμο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.