Τα θαλασσινά και το ψάρι είναι η αγαπημένη επιλογή του καλοκαιριού. Το ψωμί που τα συνοδεύει πρέπει να στέκεται επάξια δίπλα τους. Ένα τέτοιο ψωμί είναι αυτό με θαλασσινά λαχανικά (φύκια wakame), μια ασυνήθιστη πλην άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή.
Αρχικά ζυμώνουμε για 2’ μία πρώτη ζύμη, με 100γρ., από το αλεύρι μας μαζί με 80γρ. νερό και 2γρ. μαγιά (poolish) από τη συνταγή, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα φύκια wakame με 100γρ. από το συνολικό νερό της συνταγής.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του ζυμωτηρίου το υπόλοιπο αλεύρι, τα ενυδατωμένα φύκια, το poοlish, το προζύμι, 650γρ. από το νερό της συνταγής μας, και ζυμώνουμε για
5’ στην 1η ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ (αυτόλυση), και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη σόγια σως, τα υπόλοιπα 20γρ. νερού και τα υπόλοιπα 15γρ. μαγιάς, και ζυμώνουμε για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 2’ στη 2η ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60’ και έπειτα κόβουμε σε τεμάχια βάρους 250γρ., και πλάθουμε σε μικρές μπαγκέτες.
Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240οC για 30’ περίπου.
Ingredients
Directions
Αρχικά ζυμώνουμε για 2’ μία πρώτη ζύμη, με 100γρ., από το αλεύρι μας μαζί με 80γρ. νερό και 2γρ. μαγιά (poolish) από τη συνταγή, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα φύκια wakame με 100γρ. από το συνολικό νερό της συνταγής.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του ζυμωτηρίου το υπόλοιπο αλεύρι, τα ενυδατωμένα φύκια, το poοlish, το προζύμι, 650γρ. από το νερό της συνταγής μας, και ζυμώνουμε για
5’ στην 1η ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’ (αυτόλυση), και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη σόγια σως, τα υπόλοιπα 20γρ. νερού και τα υπόλοιπα 15γρ. μαγιάς, και ζυμώνουμε για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 2’ στη 2η ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60’ και έπειτα κόβουμε σε τεμάχια βάρους 250γρ., και πλάθουμε σε μικρές μπαγκέτες.
Τοποθετούμε στη στόφα για 30’ και στη συνέχεια ψήνουμε στους 240οC για 30’ περίπου.