Focaccia πατάτας με σχοινόπρασο & δεντρολίβανο

Η Focaccia μας έρχεται από την Ιταλία και θεωρείται ένα από τα νοστιμότερα ψωμιά, είτε μόνο του είτε μπλεγμένο με άλλα υλικά που το αναδεικνύουν και το νοστιμεύουν. Η Focaccia πατάτας με σχοινόπρασο και δεντρολίβανο (ή μπούκοβο και κρεμμύδι) είναι ένα φίνο συνοδευτικό ή/και ορεκτικό πριν από ένα πιάτο ζυμαρικών.

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 70% δυνατό
 100 g ελαιόλαδο
 300 g πατάτα βρασμένη
 750 g νερο
 25 g αλάτι
 25 g μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην πρώτη ταχύτητα για 2’, αρχικά με την μισή ποσότητα νερού και ελαιολάδου, μέχρι να λιώσει η πατάτα και να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για ακόμα 3’, έπειτα στη 2η ταχύτητα για 8’. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του ελαιολάδου, μαζί με το σχοινόπρασο και το δεντρολίβανο (ή το μπούκοβο).

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία λαδωμένη μπασίνα για 60’ περίπου και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι ορθογώνιο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 30-35’ περίπου.

4

Πριν τοποθετήσουμε το ταψάκι στο φούρνο, ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και αν επιθυμούμε στολίζουμε με λίγο κρεμμύδι ή ντοματίνια.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 70% δυνατό
 100 g ελαιόλαδο
 300 g πατάτα βρασμένη
 750 g νερο
 25 g αλάτι
 25 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην πρώτη ταχύτητα για 2’, αρχικά με την μισή ποσότητα νερού και ελαιολάδου, μέχρι να λιώσει η πατάτα και να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για ακόμα 3’, έπειτα στη 2η ταχύτητα για 8’. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του ελαιολάδου, μαζί με το σχοινόπρασο και το δεντρολίβανο (ή το μπούκοβο).

3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία λαδωμένη μπασίνα για 60’ περίπου και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι ορθογώνιο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 30-35’ περίπου.

4

Πριν τοποθετήσουμε το ταψάκι στο φούρνο, ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και αν επιθυμούμε στολίζουμε με λίγο κρεμμύδι ή ντοματίνια.

Notes

Focaccia πατάτας με σχοινόπρασο & δεντρολίβανο

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.