Συνταγή από: JOY KIRKLAND
Τα διπλοφουρνιστά γλυκά παξιμάδια που μας έρχονται από την Ιταλία αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των συνοδευτικών του καφέ και του τσαγιού. Στενόμακρα, ελαφρώς γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου, σε διάφορες λαχταριστές εκδοχές. Εδώ σας τα προτείνουμε λευκή σοκολάτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165oC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).
Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα 3 αυγά και μετά το amaretto και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε όλο το μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Σχηματίζουμε κάθε μισό σε ένα κορμό των 30 περίπου εκ. μήκος, 5 εκ. πλάτος και 2 εκ. πάχος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Στη συνέχεια παγώνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά, το κόβουμε διαγώνια σε 12 κομμάτια και το ξαναψήνουμε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Διακοσμούμε τα biscotti μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα και λεπτές φέτες από ψημένα αμύγδαλα
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165oC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).
Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα 3 αυγά και μετά το amaretto και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε όλο το μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Σχηματίζουμε κάθε μισό σε ένα κορμό των 30 περίπου εκ. μήκος, 5 εκ. πλάτος και 2 εκ. πάχος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Στη συνέχεια παγώνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά, το κόβουμε διαγώνια σε 12 κομμάτια και το ξαναψήνουμε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Διακοσμούμε τα biscotti μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα και λεπτές φέτες από ψημένα αμύγδαλα