fbpx

Biscotti με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα

Συνταγή από: JOY KIRKLAND

Τα διπλοφουρνιστά γλυκά παξιμάδια που μας έρχονται από την Ιταλία αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των συνοδευτικών του καφέ και του τσαγιού. Στενόμακρα, ελαφρώς γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου, σε διάφορες λαχταριστές εκδοχές. Εδώ σας τα προτείνουμε λευκή σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ
 30 ml Amaretto
 435 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 10 g μαγειρική σόδα
 3 g αλάτι
 57 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη
 3 μεγάλα αυγά
 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 8,50 ml εκχύλισμα βανίλιας
 105 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα
 88 g κομματάκια λευκής σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165oC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).

2

Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα 3 αυγά και μετά το amaretto και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε όλο το μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.

3

Σχηματίζουμε κάθε μισό σε ένα κορμό των 30 περίπου εκ. μήκος, 5 εκ. πλάτος και 2 εκ. πάχος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

4

Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Στη συνέχεια παγώνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά, το κόβουμε διαγώνια σε 12 κομμάτια και το ξαναψήνουμε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
5

Διακοσμούμε τα biscotti μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα και λεπτές φέτες από ψημένα αμύγδαλα

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 30 ml Amaretto
 435 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 10 g μαγειρική σόδα
 3 g αλάτι
 57 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη
 3 μεγάλα αυγά
 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 8,50 ml εκχύλισμα βανίλιας
 105 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα
 88 g κομματάκια λευκής σοκολάτας

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165oC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).

2

Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα 3 αυγά και μετά το amaretto και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε όλο το μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.

3

Σχηματίζουμε κάθε μισό σε ένα κορμό των 30 περίπου εκ. μήκος, 5 εκ. πλάτος και 2 εκ. πάχος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

4

Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Στη συνέχεια παγώνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά, το κόβουμε διαγώνια σε 12 κομμάτια και το ξαναψήνουμε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
5

Διακοσμούμε τα biscotti μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα και λεπτές φέτες από ψημένα αμύγδαλα

Notes

Biscotti με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.