fbpx

Ψωμάκια μπανάνας

Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 440 g ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 110 g καρύδια πεκάν
 200 g σταφίδες
 550 g μπανάνες
 5 g αλάτι
 20 g μπέικιν πάουντερ
 ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

2

Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

3

Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 440 g ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 110 g καρύδια πεκάν
 200 g σταφίδες
 550 g μπανάνες
 5 g αλάτι
 20 g μπέικιν πάουντερ
 ξύσμα λεμονιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

2

Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

3

Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.

Ψωμάκια μπανάνας

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.