fbpx

Ψωμάκια μπανάνας

Γαλλική συνταγή, ψωμάκι με μπέικιν και όχι με μαγιά, πλούσιο σε βούτυρο, εμπλουτισμένο με πουρέ από μπανάνες, και ξηρούς καρπούς.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 440 g ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 110 g καρύδια πεκάν
 200 g σταφίδες
 550 g μπανάνες
 5 g αλάτι
 20 g μπέικιν πάουντερ
 ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

2

Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

3

Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 550 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 250 g βούτυρο 82%
 440 g ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 110 g καρύδια πεκάν
 200 g σταφίδες
 550 g μπανάνες
 5 g αλάτι
 20 g μπέικιν πάουντερ
 ξύσμα λεμονιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε σε γρήγορη ταχύητητα, σε μίξερ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

2

Τέλος συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

3

Γεμίζουμε φόρμες ή μικρά ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα περίπου.

Notes

Ψωμάκια μπανάνας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.