To Χριστόψωμο παρασκεύασαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής, της ΕΠΑΣ Μαθητείας Γαλατσίου.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 5 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 15 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον για 2 ώρες. Πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού, πιέζουμε με τις παλάμες μας τη ζύμη ώστε να γίνει στρογγυλή, πάχους 4 εκατοστών.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 3 ώρες. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με νερό και τοποθετούμε σε σχήμα σταυρού στολίδια (φυλλαράκια, μπουμπούκια, τριαντάφυλλα, φύλλα και τσαμπιά αμπέλου κ.α.), τα οποία φτιάχνουμε από 250 γρ. ζύμη της συνταγής, χωρίς προζύμι.
Ψεκάζουμε τη ζύμη μας με ανθόνερο, ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε στους 190°C για 1 ώρα.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 5 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 15 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον για 2 ώρες. Πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού, πιέζουμε με τις παλάμες μας τη ζύμη ώστε να γίνει στρογγυλή, πάχους 4 εκατοστών.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 3 ώρες. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με νερό και τοποθετούμε σε σχήμα σταυρού στολίδια (φυλλαράκια, μπουμπούκια, τριαντάφυλλα, φύλλα και τσαμπιά αμπέλου κ.α.), τα οποία φτιάχνουμε από 250 γρ. ζύμη της συνταγής, χωρίς προζύμι.
Ψεκάζουμε τη ζύμη μας με ανθόνερο, ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε στους 190°C για 1 ώρα.