fbpx

Μπισκότα Σαμπλέ

Σταύρος Μηλιάκης, Pastry Chef / AKTINA AE

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 900 g βούτυρο 82%
 1500 g αλεύρι ζαχ/κής
 10 g αλάτι
 500 g ζάχαρη άχνη
 140 g πούδρα αμυγδάλου
 250 g αυγά ολόκληρα
 200 g γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά λίγα-λίγα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

2

Έπειτα, ανοίγουμε με τον πλάστη και τη βοήθεια φύλλου σιλικόνης, φύλλο ύψους μισού εκατοστού και κόβουμε με το κουπάτ στο επιθυμητό μέγεθος. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 170°C, σε φούρνο αέρος. Τέλος, αφήνουμε τα μπισκότα σε σχάρα να στεγνώσουν.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 900 g βούτυρο 82%
 1500 g αλεύρι ζαχ/κής
 10 g αλάτι
 500 g ζάχαρη άχνη
 140 g πούδρα αμυγδάλου
 250 g αυγά ολόκληρα
 200 g γλυκόζη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά λίγα-λίγα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

2

Έπειτα, ανοίγουμε με τον πλάστη και τη βοήθεια φύλλου σιλικόνης, φύλλο ύψους μισού εκατοστού και κόβουμε με το κουπάτ στο επιθυμητό μέγεθος. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 170°C, σε φούρνο αέρος. Τέλος, αφήνουμε τα μπισκότα σε σχάρα να στεγνώσουν.

Μπισκότα Σαμπλέ

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.