Τη Λαδένια Κιμώλου, ετοίμασαν στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του εργαστηριακού μαθήματος «Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» για τους δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, ο κ. Α. Κριτσαντώνης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Α. Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.
Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.
Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.