ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
700 g Αλεύρι Κορασάν
700 g Νερό
7 g Μαγιά νωπή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
1500 g Νερό
1400 g Poolish*
2300 g Αλεύρι Κορασάν
50 g Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
1
Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 15-18 ώρες στους 4°C
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
2
Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά.
3
Τελική θερμοκρασία ζύμης: 26°C το χειμώνα, 24°C το καλοκαίρι.
4
Ξεκούραση: 45 λεπτά σε λεκάνη.
5
Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.
6
Κόψιμο: 450 γρ.
7
Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε τελάρο.
8
Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπια στόφα.
9
Ψήσιμο: Σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (230°C) με ατμό, για 35 λεπτά περίπου.
10
Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
700 g Αλεύρι Κορασάν
700 g Νερό
7 g Μαγιά νωπή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
1500 g Νερό
1400 g Poolish*
2300 g Αλεύρι Κορασάν
50 g Αλάτι






