fbpx

Γερμανικό spelt σίκαλης

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 800 g αλεύρι Spelt (dinkel)
 20 g αλάτι
 20 g σταφιδίνη
 10 g μαγιά
 200 g αναπιασμένο προζύμι σίκαλης
 600 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά προετοιμάζουμε ένα χυλό με αλεύρι σίκαλης και καυτό νερό 70-80°C και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 ώρες. Χρειαζόμαστε 100 γρ. καυτό νερό 80°C & 100 γρ. αλεύρι σίκαλης. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας μαζί με το χυλό.

2

Ζυμώνουμε για 15’ στην αργή ταχύτητα και 4’ στη γρήγορη, προσθέτοντας σταδιακά το νερό της συνταγής μας.

3

Ξεκουράζουμε για μια ώρα περίπου, πλάθουμε και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 50’ περίπου στους 240°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 800 g αλεύρι Spelt (dinkel)
 20 g αλάτι
 20 g σταφιδίνη
 10 g μαγιά
 200 g αναπιασμένο προζύμι σίκαλης
 600 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά προετοιμάζουμε ένα χυλό με αλεύρι σίκαλης και καυτό νερό 70-80°C και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 ώρες. Χρειαζόμαστε 100 γρ. καυτό νερό 80°C & 100 γρ. αλεύρι σίκαλης. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας μαζί με το χυλό.

2

Ζυμώνουμε για 15’ στην αργή ταχύτητα και 4’ στη γρήγορη, προσθέτοντας σταδιακά το νερό της συνταγής μας.

3

Ξεκουράζουμε για μια ώρα περίπου, πλάθουμε και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες. Ψήνουμε για 50’ περίπου στους 240°C.

Γερμανικό spelt σίκαλης

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.