fbpx

Ciabatta

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
 750 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Νερό (χλιαρό)
 5 g Μαγιά νωπή
 1500 g Σύνολο Poolish
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Προ-ζύμη Poolish
 2250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 1650 g Νερό παγωμένο (80%)
 60 g Αλάτι (2%)
 20 g Μαγιά νωπή (0,6%)
 150 g Ελαιόλαδο (5%)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη

2

Χρόνος ωρίμανσης: 4 ώρες στους 24°C ή 16 ώρες στους 4°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 25°C.

4

Α’ Ωρίμανση: Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε. 120 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.

5

Κόψιμο: Αναποδογυρίζουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Κόψιμο κατά βούληση.

6

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.

7

Β΄ Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.

8

Ψήσιμο: Ψήνουμε με ατμό σε τελαρωτό φούρνο (240°C) για 25-35 λεπτά, ανάλογα το βάρος. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
 750 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Νερό (χλιαρό)
 5 g Μαγιά νωπή
 1500 g Σύνολο Poolish
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Προ-ζύμη Poolish
 2250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 1650 g Νερό παγωμένο (80%)
 60 g Αλάτι (2%)
 20 g Μαγιά νωπή (0,6%)
 150 g Ελαιόλαδο (5%)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ POOLISH (ΠΡΟ-ΖΥΜΗ)
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη

2

Χρόνος ωρίμανσης: 4 ώρες στους 24°C ή 16 ώρες στους 4°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 25°C.

4

Α’ Ωρίμανση: Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε. 120 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη.

5

Κόψιμο: Αναποδογυρίζουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Κόψιμο κατά βούληση.

6

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.

7

Β΄ Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.

8

Ψήσιμο: Ψήνουμε με ατμό σε τελαρωτό φούρνο (240°C) για 25-35 λεπτά, ανάλογα το βάρος. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ciabatta

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.