fbpx

Ψωμί με αλεύρι Καμούτ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
 700 g Αλεύρι Κορασάν
 700 g Νερό
 7 g Μαγιά νωπή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Νερό
 1400 g Poolish*
 2300 g Αλεύρι Κορασάν
 50 g Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 15-18 ώρες στους 4°C

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
2

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά.

3

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 26°C το χειμώνα, 24°C το καλοκαίρι.

4

Ξεκούραση: 45 λεπτά σε λεκάνη.

5

Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.

6

Κόψιμο: 450 γρ.

7

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε τελάρο.

8

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπια στόφα.

9

Ψήσιμο: Σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (230°C) με ατμό, για 35 λεπτά περίπου.

10

Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
 700 g Αλεύρι Κορασάν
 700 g Νερό
 7 g Μαγιά νωπή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Νερό
 1400 g Poolish*
 2300 g Αλεύρι Κορασάν
 50 g Αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 15-18 ώρες στους 4°C

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
2

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά.

3

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 26°C το χειμώνα, 24°C το καλοκαίρι.

4

Ξεκούραση: 45 λεπτά σε λεκάνη.

5

Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.

6

Κόψιμο: 450 γρ.

7

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε τελάρο.

8

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπια στόφα.

9

Ψήσιμο: Σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (230°C) με ατμό, για 35 λεπτά περίπου.

10

Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ψωμί με αλεύρι Καμούτ

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.