Η συνταγή είναι από την Ντάρια Περεβέρζεβα, Pastry Chef, Καθηγήτρια Ζαχαροπλαστικής, La Chef Levi
Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.
Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.
Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.
Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ (το οποίο έχουμε "ντύσει" από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια.
Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165°C.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο
το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.
Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.
Ingredients
Directions
Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.
Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.
Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.
Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ (το οποίο έχουμε "ντύσει" από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια.
Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165°C.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο
το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.
Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.