fbpx

Ψωμί Χαλκίδας

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ευβοίας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
 100 g αλάτι
 80 g μαγιά
 350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
 150 g ελαιόλαδο
 3300 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια στρωτή ζύμη (περίπου 15 λεπτά).

2

Στην συνέχεια, ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά.

3

Έπειτα, μορφοποιούμε στα επιθυμητά μεγέθη και περιμένουμε να ωριμάσει.

4

Χαράζουμε με κοφτερό ξυράφι για να «σκάσει» το ψωμί ομοιόμορφα ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να είναι στεγνό.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
 100 g αλάτι
 80 g μαγιά
 350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
 150 g ελαιόλαδο
 3300 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια στρωτή ζύμη (περίπου 15 λεπτά).

2

Στην συνέχεια, ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά.

3

Έπειτα, μορφοποιούμε στα επιθυμητά μεγέθη και περιμένουμε να ωριμάσει.

4

Χαράζουμε με κοφτερό ξυράφι για να «σκάσει» το ψωμί ομοιόμορφα ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να είναι στεγνό.

Notes

Ψωμί Χαλκίδας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.