Η συνταγή είναι από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ευβοίας
ΥΛΙΚΑ
5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
100 g αλάτι
80 g μαγιά
350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
150 g ελαιόλαδο
3300 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια στρωτή ζύμη (περίπου 15 λεπτά).
2
Στην συνέχεια, ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά.
3
Έπειτα, μορφοποιούμε στα επιθυμητά μεγέθη και περιμένουμε να ωριμάσει.
4
Χαράζουμε με κοφτερό ξυράφι για να «σκάσει» το ψωμί ομοιόμορφα ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να είναι στεγνό.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
100 g αλάτι
80 g μαγιά
350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
150 g ελαιόλαδο
3300 g νερό