Δίπλες

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2000 g αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
 1000 g αυγά
 100 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 5 g σόδα
 2 g βανίλια
 10 g ξύσμα πορτοκαλιού
Για το τηγάνισμα:
 2 l ελαιόλαδο ραφινέ
Για το σιρόπι
 1000 g ζάχαρη
 1000 g νερό
 600 g μέλι
Για το πασπάλισμα
 Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
 Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

5

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
 1000 g αυγά
 100 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 5 g σόδα
 2 g βανίλια
 10 g ξύσμα πορτοκαλιού
Για το τηγάνισμα:
 2 l ελαιόλαδο ραφινέ
Για το σιρόπι
 1000 g ζάχαρη
 1000 g νερό
 600 g μέλι
Για το πασπάλισμα
 Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
 Κανέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

5

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Notes

Δίπλες

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.