fbpx

Δίπλες

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2000 g αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
 1000 g αυγά
 100 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 5 g σόδα
 2 g βανίλια
 10 g ξύσμα πορτοκαλιού
Για το τηγάνισμα:
 2 l ελαιόλαδο ραφινέ
Για το σιρόπι
 1000 g ζάχαρη
 1000 g νερό
 600 g μέλι
Για το πασπάλισμα
 Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
 Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

5

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
 1000 g αυγά
 100 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 5 g σόδα
 2 g βανίλια
 10 g ξύσμα πορτοκαλιού
Για το τηγάνισμα:
 2 l ελαιόλαδο ραφινέ
Για το σιρόπι
 1000 g ζάχαρη
 1000 g νερό
 600 g μέλι
Για το πασπάλισμα
 Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
 Κανέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

5

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Δίπλες

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.