fbpx

Δίπλες

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2000 g αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
 1000 g αυγά
 100 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 5 g σόδα
 2 g βανίλια
 10 g ξύσμα πορτοκαλιού
Για το τηγάνισμα:
 2 l ελαιόλαδο ραφινέ
Για το σιρόπι
 1000 g ζάχαρη
 1000 g νερό
 600 g μέλι
Για το πασπάλισμα
 Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
 Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

5

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
 1000 g αυγά
 100 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 5 g σόδα
 2 g βανίλια
 10 g ξύσμα πορτοκαλιού
Για το τηγάνισμα:
 2 l ελαιόλαδο ραφινέ
Για το σιρόπι
 1000 g ζάχαρη
 1000 g νερό
 600 g μέλι
Για το πασπάλισμα
 Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
 Κανέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

5

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

6

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Δίπλες

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.