fbpx

Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Η συνταγή είναι από την ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.
Υποδεχτείτε τη γιορτινή περίοδο με συνταγές βασισμένες στο κάστανο, τον αγαπημένο χειμωνιάτικο καρπό που δεν μπορεί να λείπει από καμία χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, επιλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων του, που προσφέρει η ΑΚΤΙΝΑ. Εκτός από Ολόκληρο Κάστανο, διατίθεται και σε μορφή κρέμας, πουρέ και τρίμματος.»

Yields1 Serving
Moist Cake Βανίλια
 1000 g Akticake Moist (κωδ.: 9004)
 300 g Λάδι
 220 g Νερό
 400 g Αυγά
 40 g Marron glacé Aromitalia (κωδ.: 15251)
Πατέ Κάστανο
 600 g Κάστανο Πουρέ ΑΚΤΙΝΑ (κωδ.: 11211)
 400 g Κρέμα Γάλακτος 35%
 100 g Fond Gold (κωδ.: 9121)
 200 g Νερό
Mousse Σοκολάτας Υγείας
 250 g Κουβερτούρα Golden Line (κωδ.: 5997)
 250 g Κρέμα Γάλακτος 35%
Fond
 350 g Κρέμα Γάλακτος 35%
 100 g Νερό
 70 g Fond Gold (κωδ.: 9121)
Moist Cake Βανίλια
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στους 190 °C.

Πατέ Κάστανο
2

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το Fond Gold με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε μια άλλη μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος 35%. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ και το Fond Gold. Σερβίρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Mousse Σοκολάτας Υγείας
3

Για το Fond Gold σε μια λεκάνη βάζουμε 70 gr μίγμα, 100 gr νερό και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 350 gr κρέμα γάλακτος 35% μισοχτυπημένη. Φτιάχνουμε μια ganache ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα υγείας σε κουμπιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια μέσα στο έτοιμο μίγμα ρίχνουμε σιγά σιγά την ganache και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Σε ένα σκεύος αλουμινίου με σχήμα κορμού, προσθέτουμε την mousse σοκολάτας υγείας και το αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ κάστανο στην μέση του σκεύους και συμπληρώνουμε με την mousse γάλακτος. Τέλος, κλείνουμε με Moist Cake Vanilla και βάζουμε το σκεύος να παγώσει. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με glacage gianduja και διακοσμούμε.

Ingredients

Moist Cake Βανίλια
 1000 g Akticake Moist (κωδ.: 9004)
 300 g Λάδι
 220 g Νερό
 400 g Αυγά
 40 g Marron glacé Aromitalia (κωδ.: 15251)
Πατέ Κάστανο
 600 g Κάστανο Πουρέ ΑΚΤΙΝΑ (κωδ.: 11211)
 400 g Κρέμα Γάλακτος 35%
 100 g Fond Gold (κωδ.: 9121)
 200 g Νερό
Mousse Σοκολάτας Υγείας
 250 g Κουβερτούρα Golden Line (κωδ.: 5997)
 250 g Κρέμα Γάλακτος 35%
Fond
 350 g Κρέμα Γάλακτος 35%
 100 g Νερό
 70 g Fond Gold (κωδ.: 9121)

Directions

Moist Cake Βανίλια
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στους 190 °C.

Πατέ Κάστανο
2

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το Fond Gold με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε μια άλλη μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος 35%. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ και το Fond Gold. Σερβίρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Mousse Σοκολάτας Υγείας
3

Για το Fond Gold σε μια λεκάνη βάζουμε 70 gr μίγμα, 100 gr νερό και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 350 gr κρέμα γάλακτος 35% μισοχτυπημένη. Φτιάχνουμε μια ganache ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα υγείας σε κουμπιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια μέσα στο έτοιμο μίγμα ρίχνουμε σιγά σιγά την ganache και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Σε ένα σκεύος αλουμινίου με σχήμα κορμού, προσθέτουμε την mousse σοκολάτας υγείας και το αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ κάστανο στην μέση του σκεύους και συμπληρώνουμε με την mousse γάλακτος. Τέλος, κλείνουμε με Moist Cake Vanilla και βάζουμε το σκεύος να παγώσει. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με glacage gianduja και διακοσμούμε.

Notes

Χριστουγεννιάτικος Κορμός

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.