Η συνταγή είναι από την ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.
Υποδεχτείτε τη γιορτινή περίοδο με συνταγές βασισμένες στο κάστανο, τον αγαπημένο χειμωνιάτικο καρπό που δεν μπορεί να λείπει από καμία χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, επιλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων του, που προσφέρει η ΑΚΤΙΝΑ. Εκτός από Ολόκληρο Κάστανο, διατίθεται και σε μορφή κρέμας, πουρέ και τρίμματος.»
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στους 190 °C.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το Fond Gold με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε μια άλλη μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος 35%. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ και το Fond Gold. Σερβίρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
Για το Fond Gold σε μια λεκάνη βάζουμε 70 gr μίγμα, 100 gr νερό και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 350 gr κρέμα γάλακτος 35% μισοχτυπημένη. Φτιάχνουμε μια ganache ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα υγείας σε κουμπιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια μέσα στο έτοιμο μίγμα ρίχνουμε σιγά σιγά την ganache και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα σκεύος αλουμινίου με σχήμα κορμού, προσθέτουμε την mousse σοκολάτας υγείας και το αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ κάστανο στην μέση του σκεύους και συμπληρώνουμε με την mousse γάλακτος. Τέλος, κλείνουμε με Moist Cake Vanilla και βάζουμε το σκεύος να παγώσει. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με glacage gianduja και διακοσμούμε.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στους 190 °C.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το Fond Gold με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε μια άλλη μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος 35%. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ και το Fond Gold. Σερβίρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
Για το Fond Gold σε μια λεκάνη βάζουμε 70 gr μίγμα, 100 gr νερό και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 350 gr κρέμα γάλακτος 35% μισοχτυπημένη. Φτιάχνουμε μια ganache ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα υγείας σε κουμπιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια μέσα στο έτοιμο μίγμα ρίχνουμε σιγά σιγά την ganache και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα σκεύος αλουμινίου με σχήμα κορμού, προσθέτουμε την mousse σοκολάτας υγείας και το αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ κάστανο στην μέση του σκεύους και συμπληρώνουμε με την mousse γάλακτος. Τέλος, κλείνουμε με Moist Cake Vanilla και βάζουμε το σκεύος να παγώσει. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με glacage gianduja και διακοσμούμε.