Στην καρδιά της συνοικίας Caserne de Reuilly, όπου μεταμορφώθηκε σε ζωντανό κέντρο συνάντησης μετά από επτά χρόνια έργων, άνοιξε τις πόρτες του το Léonie Bakery – το μεγαλύτερο bakery του Παρισιού, σε έκταση 1.000 τ.μ. με δύο ορόφους. Εκεί, γύρω από κομψούς ξύλινους πάγκους, βρίσκει κανείς αυθεντικές γαλλικές λιχουδιές: αφράτα κρουασάν βουτύρου, ρολά κανέλας σε διαφορετικές γεύσεις, κρουασάν με ζαμπόν και εμεντάλ, αλλά και τη διάσημη βάσκικη πίτα.
Η ποικιλία ψωμιών είναι εξίσου εντυπωσιακή: από τη μπαγκέτα Léonie μέχρι το Tourte de Meule, το Cœur de Sarrasin και το πρωτότυπο Vollkornbrott με φρούτα. Για το μεσημεριανό διάλειμμα, απαραίτητα είναι: χειροποίητα ψωμάκια, σάντουιτς ή φρέσκες εποχικές σαλάτες, πάντα σερβιρισμένα με θέα την ειδυλλιακή βεράντα γεμάτη ελαιόδεντρα.
Πίσω από το όραμα βρίσκεται ο Kamel Saci, που συνδυάζει το παραδοσιακό γαλλικό savoir-faire με μια σύγχρονη, καινοτόμα προσέγγιση, δημιουργώντας έναν χώρο όπου το ψωμί είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής.
Στο επερχόμενο τεύχος του περιοδικού μας «Αρτοποιός/Fresh Pastry», ο κορυφαίος master baker constultant, Κamel Saci, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, μιλάει με αφορμή του άνοιγμα του νέου του bakery, για τους new age φούρνους στην Ελλάδα, την προσωπική του σύνδεση με τη χώρα μας και τα άμεσα επαγγελματικά του σχέδια στην Αθήνα!
Μείνετε συντονισμένοι!