Biscotti με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα
Συνταγή από: JOY KIRKLAND
Τα διπλοφουρνιστά γλυκά παξιμάδια που μας έρχονται από την Ιταλία αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των συνοδευτικών του καφέ και του τσαγιού. Στενόμακρα, ελαφρώς γλυκά παξιμάδια αμυγδάλου, σε διάφορες λαχταριστές εκδοχές. Εδώ σας τα προτείνουμε λευκή σοκολάτα.
ΥΛΙΚΑ
30 ml Amaretto
435 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 g μαγειρική σόδα
3 g αλάτι
57 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 g ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
8,50 ml εκχύλισμα βανίλιας
105 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα
88 g κομματάκια λευκής σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165oC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).
2Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα 3 αυγά και μετά το amaretto και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε όλο το μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
3Σχηματίζουμε κάθε μισό σε ένα κορμό των 30 περίπου εκ. μήκος, 5 εκ. πλάτος και 2 εκ. πάχος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
4Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Στη συνέχεια παγώνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά, το κόβουμε διαγώνια σε 12 κομμάτια και το ξαναψήνουμε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
5Διακοσμούμε τα biscotti μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα και λεπτές φέτες από ψημένα αμύγδαλα
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
30 ml Amaretto
435 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 g μαγειρική σόδα
3 g αλάτι
57 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 g ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
8,50 ml εκχύλισμα βανίλιας
105 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα
88 g κομματάκια λευκής σοκολάτας
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165oC. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο (περίπου 2 λεπτά).
2Έπειτα, ρίχνουμε ένα-ένα τα 3 αυγά και μετά το amaretto και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε όλο το μείγμα, ρίχνοντας στο τέλος τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
3Σχηματίζουμε κάθε μισό σε ένα κορμό των 30 περίπου εκ. μήκος, 5 εκ. πλάτος και 2 εκ. πάχος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
4Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 35 λεπτά. Στη συνέχεια παγώνουμε το μείγμα μας για 20 λεπτά, το κόβουμε διαγώνια σε 12 κομμάτια και το ξαναψήνουμε για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
5Διακοσμούμε τα biscotti μας με λιωμένη λευκή σοκολάτα και λεπτές φέτες από ψημένα αμύγδαλα
Biscotti με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα