fbpx

Μπισκοτάκια από αλεύρι χωρίς γλουτένη (τύπου “digestive”)

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 200 g βούτυρο 82%
 200 g μαργαρίνη
 100 g χυμό πορτοκάλι
 120 g αυγά
 30 g κονιάκ
 100 g μαύρη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 5 g μπέικιν πάουντερ
 1 πρέζα αλάτι
 1000 g αλεύρι χωρίς γλουτένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό, για 1’ στην πρωτη ταχύτητα και για άλλα 5’ στη δεύτερη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 5mm.

2

Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα, με τη βοήθεια ενός κουπάτ, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 13’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g βούτυρο 82%
 200 g μαργαρίνη
 100 g χυμό πορτοκάλι
 120 g αυγά
 30 g κονιάκ
 100 g μαύρη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 5 g μπέικιν πάουντερ
 1 πρέζα αλάτι
 1000 g αλεύρι χωρίς γλουτένη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό, για 1’ στην πρωτη ταχύτητα και για άλλα 5’ στη δεύτερη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 5mm.

2

Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα, με τη βοήθεια ενός κουπάτ, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 13’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

Notes

Μπισκοτάκια από αλεύρι χωρίς γλουτένη (τύπου “digestive”)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.