Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού
To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.
Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
650 g αλεύρι ολικής άλεσης
850 g αλεύρι σούπερ
120 g γάλα
200 g ζάχαρη
500 g αυγά
250 g μαγιά
20 g αλάτι
250 g βούτυρο
250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
500 g αλεύρι καλαμποκιού
1000 g αλεύρι σούπερ
120 g γάλα
200 g ζάχαρη
500 g αυγά
250 g μαγιά
20 g αλάτι
300 g βούτυρο
250 g νερό
Εκτελεση
2Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.
4Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.
5Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!
Ingredients
Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
650 g αλεύρι ολικής άλεσης
850 g αλεύρι σούπερ
120 g γάλα
200 g ζάχαρη
500 g αυγά
250 g μαγιά
20 g αλάτι
250 g βούτυρο
250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
500 g αλεύρι καλαμποκιού
1000 g αλεύρι σούπερ
120 g γάλα
200 g ζάχαρη
500 g αυγά
250 g μαγιά
20 g αλάτι
300 g βούτυρο
250 g νερό
Directions
Εκτελεση
2Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.
4Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.
5Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!
Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού