fbpx

Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.

Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
 650 g αλεύρι ολικής άλεσης
 850 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 250 g βούτυρο
 250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
 500 g αλεύρι καλαμποκιού
 1000 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 300 g βούτυρο
 250 g νερό
Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.

3

Ξεκούραση για 10 λεπτά.

4

Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.

5

Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
 650 g αλεύρι ολικής άλεσης
 850 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 250 g βούτυρο
 250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
 500 g αλεύρι καλαμποκιού
 1000 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 300 g βούτυρο
 250 g νερό

Directions

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.

3

Ξεκούραση για 10 λεπτά.

4

Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.

5

Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Notes

Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.