fbpx

Κριτσίνια τυριού

Τα κριτσίνια είναι μια τέλεια επιλογή για σνακ, για κάθε ώρα της ημέρας, αλλά και το ιδανικό συνοδευτικό για ντιπ, μεζέδες, σούπες και κοκτέιλ.

Υλικά
 2250 g αλεύρι τ.70% μαλακό
 500 g κρασί λευκό
 250 g κονιάκ
 500 g λάδι
 250 g μαργαρίνη μαλακή
 5 g αλάτι
 100 g ζάχαρη
 50 g μπέικιν
 25 g σόδα
 375 g ρεγκάτο
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό και μόλις σχηματιστεί η ζύμη, τελευταίο προσθέτουμε το ρεγκάτο.

3

Κόβουμε σε φυτίλια και πλάθουμε, βουτάμε σε νερό και ρολάρουμε σε τριμμένο τυρί ρεγκάτο με μαυροσούσαμο.

4

Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα, κόβουμε και ψήνουμε στους 200οC για 20’.

Ingredients

Υλικά
 2250 g αλεύρι τ.70% μαλακό
 500 g κρασί λευκό
 250 g κονιάκ
 500 g λάδι
 250 g μαργαρίνη μαλακή
 5 g αλάτι
 100 g ζάχαρη
 50 g μπέικιν
 25 g σόδα
 375 g ρεγκάτο

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό και μόλις σχηματιστεί η ζύμη, τελευταίο προσθέτουμε το ρεγκάτο.

3

Κόβουμε σε φυτίλια και πλάθουμε, βουτάμε σε νερό και ρολάρουμε σε τριμμένο τυρί ρεγκάτο με μαυροσούσαμο.

4

Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα, κόβουμε και ψήνουμε στους 200οC για 20’.

Notes

Κριτσίνια τυριού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.