Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.

Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
 650 g αλεύρι ολικής άλεσης
 850 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 250 g βούτυρο
 250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
 500 g αλεύρι καλαμποκιού
 1000 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 300 g βούτυρο
 250 g νερό
Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.

3

Ξεκούραση για 10 λεπτά.

4

Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.

5

Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
 650 g αλεύρι ολικής άλεσης
 850 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 250 g βούτυρο
 250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
 500 g αλεύρι καλαμποκιού
 1000 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 300 g βούτυρο
 250 g νερό

Directions

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.

3

Ξεκούραση για 10 λεπτά.

4

Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.

5

Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Notes

Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.