Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Bundt Cake

Η συνταγή ειναι από την Καλλιόπη Αναγνωστή (Madame Gâteaux), Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ για μία φόρμα bundt 2,4 λίτρων
 350 g αλεύρι μαλακό
 330 g ζάχαρη μαύρη μαλακή
 ½ κτγ αλάτι
 2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
 2 κτγ κανέλα σε σκόνη
 1 κτγ γαρύφαλλο
 ½ κτγ μοσχοκάρυδο
 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
 1 κτγ μαγειρική σόδα
 200 g βούτυρο ανάλατο, κρύο, σε κομματάκια
 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 κτγ μελάσα
 200 ml γάλα πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στον κάδο του μίξερ, ζυγίζουμε όλα τα ξηρά υλικά και τα ανακατεύουμε: αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, σόδα.

2

Προσθέτουμε το βούτυρο, κρύο, σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το φτερό για μερικά λεπτά, ώσπου το μείγμα μας να αποκτήσει υφή άμμου. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.

3

Ανακατεύουμε τη μελάσα και το ξύσμα μέσα στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

4

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας και τοποθετούμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40’. Για να δούμε εάν είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο εσωτερικό του μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγαίνει στεγνή.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε και το ξεφορμάρουμε, για να μη σπάσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

6

Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε εκτός ψυγείου, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς ή σε τουρτιέρα με καπάκι, για 3-4 μέρες.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ για μία φόρμα bundt 2,4 λίτρων
 350 g αλεύρι μαλακό
 330 g ζάχαρη μαύρη μαλακή
 ½ κτγ αλάτι
 2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
 2 κτγ κανέλα σε σκόνη
 1 κτγ γαρύφαλλο
 ½ κτγ μοσχοκάρυδο
 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
 1 κτγ μαγειρική σόδα
 200 g βούτυρο ανάλατο, κρύο, σε κομματάκια
 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 κτγ μελάσα
 200 ml γάλα πλήρες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στον κάδο του μίξερ, ζυγίζουμε όλα τα ξηρά υλικά και τα ανακατεύουμε: αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, σόδα.

2

Προσθέτουμε το βούτυρο, κρύο, σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το φτερό για μερικά λεπτά, ώσπου το μείγμα μας να αποκτήσει υφή άμμου. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.

3

Ανακατεύουμε τη μελάσα και το ξύσμα μέσα στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

4

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας και τοποθετούμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40’. Για να δούμε εάν είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο εσωτερικό του μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγαίνει στεγνή.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε και το ξεφορμάρουμε, για να μη σπάσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

6

Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε εκτός ψυγείου, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς ή σε τουρτιέρα με καπάκι, για 3-4 μέρες.

Notes

Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Bundt Cake

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.