fbpx

Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Υλικα
 250 g ηλιέλαιο
 360 g ζάχαρη
 360 g πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
 150 g νερό
 2 κουτ.γλυκού baking powder
 2 κουτ.γλυκού σόδα
 750 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 160 g καρύδια
Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

4

Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.

Ingredients

Υλικα
 250 g ηλιέλαιο
 360 g ζάχαρη
 360 g πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
 150 g νερό
 2 κουτ.γλυκού baking powder
 2 κουτ.γλυκού σόδα
 750 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 160 g καρύδια

Directions

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

4

Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.

Notes

Χριστουγεννιάτικο Κέικ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.