fbpx

Cookies μαύρης ζάχαρης & φουντουκιού

Υγιεινά, θρεπτικά, αφράτα και γευστικά μπιστότα. Τα cookies είναι ό,τι καλύτερο για να συνοδέψουν έναν καφέ ή ένα κρύο ρόφημα σοκολάτας!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 400 g Ζάχαρη μαύρη
 2 Αυγά
 500 g Μαργαρίνη μαλακή
 100 g Βούτυρο γάλακτος
 100 g Λάδι
 5 g Σόδα
 10 g Μπέικιν
 150 g Φουντούκι ψίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε καλά τα λιπαρά με τη ζάχαρη, μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά. Στα τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με τα διογκωτικά. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, ελαφρώς κολλώδης.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180°C για περίπου 15΄. (Ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψή μας.)

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 400 g Ζάχαρη μαύρη
 2 Αυγά
 500 g Μαργαρίνη μαλακή
 100 g Βούτυρο γάλακτος
 100 g Λάδι
 5 g Σόδα
 10 g Μπέικιν
 150 g Φουντούκι ψίχα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε καλά τα λιπαρά με τη ζάχαρη, μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά. Στα τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με τα διογκωτικά. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, ελαφρώς κολλώδης.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180°C για περίπου 15΄. (Ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψή μας.)

Notes

Cookies μαύρης ζάχαρης & φουντουκιού

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.