Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη (ως τους 84°C). Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
2
Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ως τους 10°C.
3
Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Αφήνουμε to crème μας στο ψυγείο 2-3 ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
4
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το προσθέτουμε στο μίγμα κρόκου αυγού.
5
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και το ξαναπροσθέτουμε στο κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε απαλό ζέσταμα ως τους 84°C (παστερίωση).
6
Περιχύνουμε σε 2 μέρη το μίγμα επάνω στη λιωμένη μας κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας πάντα κι ένα σουρωτήρι για τυχόν υπολείμματα αυγού. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει ως τους 10°C.
7
Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα μας τη μισοχτυπημένη σαντιγί (σε μορφή γιαουρτιού), αποτελούμενη από την velvet cream και την κρέμα γάλακτος.
8
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε φόρμες σιλικόνης ή τσέρκια της αρεσκείας μας και το καταψύχουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
9
Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 45-50°C, προσθέτουμε την πραλίνα με τριμμένα φουντούκια και ομογενοποιούμε.
10
Τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι του μεγέθους που επιθυμούμε και αφήνουμε την τραγανή βάση της τούρτας να παγώσει.
11
Μόλις η βάση παγώσει τοποθετούμε πάνω την παγωμένη τούρτα μας.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
12
Γεμίζουμε σιλικόνη τούρτας σε σχήμα της επιλογής μας μέχρι τη μέση με την mousse μαύρης σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε ένα λεπτό φύλλο παντεσπανιού σοκολάτας.
13
Έπειτα γεμίζουμε μέχρι πάνω με την mousse σοκολάτας γάλακτος και βάζουμε την τούρτα μας στην κατάψυξη. Μόλις η τούρτα μας παγώσει επικαλύπτουμε με Glacage σοκολάτας ΑΚΤΙΝΑ.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE ΓΑΛΑΚΤΟΣ
400mlΚρέμα γάλακτος 35%
250mlΓάλα 3,5%
100gΚρόκο αυγού
50gΖάχαρη κρυσταλλική
2,50τμχ Φύλλα ζελατίνης
500gΚουβερτούρα Γάλακτος (κωδ. 6077)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500mlΓάλα 3,5%
80gΚρόκος αυγού
100gΖάχαρη κρυσταλλική
650gΚουβερτούρα Golden Line 62% (κωδ.6075)
450mlΚρέμα γάλακτος 35%
450mlVelvet Cream ΑΚΤΙΝΑ (κωδ. 8103)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
200gΠραλίνα με τριμμένα φουντούκια (κωδ. 6129)
100gΚουβερτούρα Golden Line 62% (κωδ.6075)
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη (ως τους 84°C). Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
2
Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ως τους 10°C.
3
Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Αφήνουμε to crème μας στο ψυγείο 2-3 ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
4
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το προσθέτουμε στο μίγμα κρόκου αυγού.
5
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και το ξαναπροσθέτουμε στο κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε απαλό ζέσταμα ως τους 84°C (παστερίωση).
6
Περιχύνουμε σε 2 μέρη το μίγμα επάνω στη λιωμένη μας κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας πάντα κι ένα σουρωτήρι για τυχόν υπολείμματα αυγού. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει ως τους 10°C.
7
Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα μας τη μισοχτυπημένη σαντιγί (σε μορφή γιαουρτιού), αποτελούμενη από την velvet cream και την κρέμα γάλακτος.
8
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε φόρμες σιλικόνης ή τσέρκια της αρεσκείας μας και το καταψύχουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ
9
Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 45-50°C, προσθέτουμε την πραλίνα με τριμμένα φουντούκια και ομογενοποιούμε.
10
Τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι του μεγέθους που επιθυμούμε και αφήνουμε την τραγανή βάση της τούρτας να παγώσει.
11
Μόλις η βάση παγώσει τοποθετούμε πάνω την παγωμένη τούρτα μας.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
12
Γεμίζουμε σιλικόνη τούρτας σε σχήμα της επιλογής μας μέχρι τη μέση με την mousse μαύρης σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε ένα λεπτό φύλλο παντεσπανιού σοκολάτας.
13
Έπειτα γεμίζουμε μέχρι πάνω με την mousse σοκολάτας γάλακτος και βάζουμε την τούρτα μας στην κατάψυξη. Μόλις η τούρτα μας παγώσει επικαλύπτουμε με Glacage σοκολάτας ΑΚΤΙΝΑ.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.