Η Focaccia μας έρχεται από την Ιταλία και θεωρείται ένα από τα νοστιμότερα ψωμιά, είτε μόνο του είτε μπλεγμένο με άλλα υλικά που το αναδεικνύουν και το νοστιμεύουν. Η Focaccia πατάτας με σχοινόπρασο και δεντρολίβανο (ή μπούκοβο και κρεμμύδι) είναι ένα φίνο συνοδευτικό ή/και ορεκτικό πριν από ένα πιάτο ζυμαρικών.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην πρώτη ταχύτητα για 2’, αρχικά με την μισή ποσότητα νερού και ελαιολάδου, μέχρι να λιώσει η πατάτα και να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για ακόμα 3’, έπειτα στη 2η ταχύτητα για 8’. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του ελαιολάδου, μαζί με το σχοινόπρασο και το δεντρολίβανο (ή το μπούκοβο).
Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία λαδωμένη μπασίνα για 60’ περίπου και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι ορθογώνιο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 30-35’ περίπου.
Πριν τοποθετήσουμε το ταψάκι στο φούρνο, ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και αν επιθυμούμε στολίζουμε με λίγο κρεμμύδι ή ντοματίνια.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην πρώτη ταχύτητα για 2’, αρχικά με την μισή ποσότητα νερού και ελαιολάδου, μέχρι να λιώσει η πατάτα και να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για ακόμα 3’, έπειτα στη 2η ταχύτητα για 8’. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του ελαιολάδου, μαζί με το σχοινόπρασο και το δεντρολίβανο (ή το μπούκοβο).
Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία λαδωμένη μπασίνα για 60’ περίπου και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι ορθογώνιο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30’ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 30-35’ περίπου.
Πριν τοποθετήσουμε το ταψάκι στο φούρνο, ραντίζουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και αν επιθυμούμε στολίζουμε με λίγο κρεμμύδι ή ντοματίνια.