Την Ηπειρώτικη “κασόπιτα” ετοίμασαν ο π. Φιλάρετος Χριστιάς, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής & ο Καρτέρης Νικόλαος, Τεχνολόγος Τροφίμων, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος “Εργαστήριο Συναφών προϊόντων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”.
Ζυγίζουμε τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε σε λεκάνη το αλεύρι, ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το ελαιόλαδο για άλειμμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.
Προσθέτουμε και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (το λεγόμενο "σινί"), διαμέτρου 34 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα ρίξουμε από πάνω λάδι. Χρόνος ψησίματος 40'.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε σε λεκάνη το αλεύρι, ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το ελαιόλαδο για άλειμμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.
Προσθέτουμε και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (το λεγόμενο "σινί"), διαμέτρου 34 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα ρίξουμε από πάνω λάδι. Χρόνος ψησίματος 40'.