Προσθέστε τα 6 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος το σπασμένο καρύδι. Ανοίξτε σε πάχος 1 cm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Χρησιμοποιήστε κουπάτ σε διάφορες διαμέτρους για να κόψετε τη ζύμη, ώστε να σχηματίσετε στη συνέχεια ένα δέντρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2
Λιώστε τα υλικά και βουτήξτε τις κομμένες καριόκες.
Εκτέλεση για τα διακοσμητικά
3
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 2-4mm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ. Ψήστε στους 170°C για 15 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4
Βουτήξτε τις καριόκες και τοποθετήστε τες σχηματίζοντας ένα δέντρο ξεκινώντας από τη βάση με τη μεγαλύτερη διάμετρο και καταλήγοντας προς τα πάνω με τη μικρότερη. Τοποθετήστε στην κορυφή το ντεκόρ. Διακοσμήστε κατά βούληση.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΚΑ
500gMama’s Olikis (ψημένο τρίμμα)
250gFondant
5gΡούμι
5gArabesque Cocoa
3gΚανέλα
2gΤζίντζερ
50gArabesque Dark 60% (λιωμένη)
100gΚαρύδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1000gDip White
200gΗλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
1000gDigestive Cookies
400gΜαργαρίνη Princess
50gΑυγά
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΚΑ
1
Προσθέστε τα 6 πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος το σπασμένο καρύδι. Ανοίξτε σε πάχος 1 cm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Χρησιμοποιήστε κουπάτ σε διάφορες διαμέτρους για να κόψετε τη ζύμη, ώστε να σχηματίσετε στη συνέχεια ένα δέντρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2
Λιώστε τα υλικά και βουτήξτε τις κομμένες καριόκες.
Εκτέλεση για τα διακοσμητικά
3
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 2 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 2-4mm ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Κόψτε με το επιθυμητό κουπάτ. Ψήστε στους 170°C για 15 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4
Βουτήξτε τις καριόκες και τοποθετήστε τες σχηματίζοντας ένα δέντρο ξεκινώντας από τη βάση με τη μεγαλύτερη διάμετρο και καταλήγοντας προς τα πάνω με τη μικρότερη. Τοποθετήστε στην κορυφή το ντεκόρ. Διακοσμήστε κατά βούληση.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.