fbpx

Κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας

Συνταγή από την: www.fama.gr

Αυτές τις γιορτές εμπλουτίστε τους πάγκους σας με αξιόπιστα και καινοτόμα προϊόντα που σας εξασφαλίζει η εταιρεία FAMA Food Service, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις πωλήσεις σας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g Αυγά ολόκληρα
 200 g Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
 150 g Σοκολάτα γάλακτος Milk Mara Eurocao
 380 g Σοκολάτα υγείας Haya 60% Eurocao
 200 g Γάλα 3,5%
 300 g Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
 500 g Φυτική κρέμα Emilie 28%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
3

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emilie 28% χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40oC.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με τη μους που έχουμε φτιάξει μέχρι τη μέση της φόρμας. Τοποθετούμε μια λωρίδα από το παντεσπάνι, στη μέση της φόρμας.‘

5

Επειτα, γεμίζουμε μέχρι επάνω τη φόρμα και κλείνουμε πάλι με παντεσπάνι.

6

Τέλος, παγώνουμε στην κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, επικαλύπτουμε με επικάλυψη σοκολάτας Sacher Caramel Eurocao και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g Αυγά ολόκληρα
 200 g Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
 150 g Σοκολάτα γάλακτος Milk Mara Eurocao
 380 g Σοκολάτα υγείας Haya 60% Eurocao
 200 g Γάλα 3,5%
 300 g Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
 500 g Φυτική κρέμα Emilie 28%

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
3

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emilie 28% χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40oC.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με τη μους που έχουμε φτιάξει μέχρι τη μέση της φόρμας. Τοποθετούμε μια λωρίδα από το παντεσπάνι, στη μέση της φόρμας.‘

5

Επειτα, γεμίζουμε μέχρι επάνω τη φόρμα και κλείνουμε πάλι με παντεσπάνι.

6

Τέλος, παγώνουμε στην κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, επικαλύπτουμε με επικάλυψη σοκολάτας Sacher Caramel Eurocao και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

Κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.