fbpx

Κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας

Συνταγή από την: www.fama.gr

Αυτές τις γιορτές εμπλουτίστε τους πάγκους σας με αξιόπιστα και καινοτόμα προϊόντα που σας εξασφαλίζει η εταιρεία FAMA Food Service, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις πωλήσεις σας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g Αυγά ολόκληρα
 200 g Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
 150 g Σοκολάτα γάλακτος Milk Mara Eurocao
 380 g Σοκολάτα υγείας Haya 60% Eurocao
 200 g Γάλα 3,5%
 300 g Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
 500 g Φυτική κρέμα Emilie 28%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
3

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emilie 28% χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40oC.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με τη μους που έχουμε φτιάξει μέχρι τη μέση της φόρμας. Τοποθετούμε μια λωρίδα από το παντεσπάνι, στη μέση της φόρμας.‘

5

Επειτα, γεμίζουμε μέχρι επάνω τη φόρμα και κλείνουμε πάλι με παντεσπάνι.

6

Τέλος, παγώνουμε στην κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, επικαλύπτουμε με επικάλυψη σοκολάτας Sacher Caramel Eurocao και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g Αυγά ολόκληρα
 200 g Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
 150 g Σοκολάτα γάλακτος Milk Mara Eurocao
 380 g Σοκολάτα υγείας Haya 60% Eurocao
 200 g Γάλα 3,5%
 300 g Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
 500 g Φυτική κρέμα Emilie 28%

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
3

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emilie 28% χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40oC.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με τη μους που έχουμε φτιάξει μέχρι τη μέση της φόρμας. Τοποθετούμε μια λωρίδα από το παντεσπάνι, στη μέση της φόρμας.‘

5

Επειτα, γεμίζουμε μέχρι επάνω τη φόρμα και κλείνουμε πάλι με παντεσπάνι.

6

Τέλος, παγώνουμε στην κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, επικαλύπτουμε με επικάλυψη σοκολάτας Sacher Caramel Eurocao και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

Notes

Κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.