fbpx

Κουλουράκια ούζου ή Μεθυσμένα ή Κορινθιακά

Μια γευστική συνταγή με χαρακτηριστικότερη τη γεύση του ούζου έρχεται από την περιοχή της Κορίνθου.

Υλικά
 2500 g Αλεύρι Σούπερ
 650 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 750 g Λαδι
 1 l Ούζο
 25 g Αμμωνία
 5 g Βανίλια
 5 g Μαστίχα
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη, λεία και ομοιογενής. Κόβουμε και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα με κόμπους και τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε έτοιμο φούρνο 180 οC.

Ingredients

Υλικά
 2500 g Αλεύρι Σούπερ
 650 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 750 g Λαδι
 1 l Ούζο
 25 g Αμμωνία
 5 g Βανίλια
 5 g Μαστίχα

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη, λεία και ομοιογενής. Κόβουμε και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα με κόμπους και τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε έτοιμο φούρνο 180 οC.

Notes

Κουλουράκια ούζου ή Μεθυσμένα ή Κορινθιακά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.