fbpx

Κουλούρι Θεσσαλονικής γεμιστό με μαρμελάδα, μήλο και κανέλα

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 70% δυνατό
 450 g νερό
 150 g ζάχαρη
 20 g αλάτι
 100 g λάδι
 50 g μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 4’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Κόβουμε σε τεμάχια 150 γρ., μορφοποιούμε σε φυτίλια και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα πιέζουμε στο κέντρο.

2

Γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και μικρές φέτες μήλου. Κλείνουμε πιέζοντας τη ζύμη, τα βουτάμε σε νερό και έπειτα σε σησάμι. Στοφάρουμε για 30’ και ψήνουμε στους 240°C για 20’.

3

Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι 70% δυνατό
 450 g νερό
 150 g ζάχαρη
 20 g αλάτι
 100 g λάδι
 50 g μαγιά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 4’ στην αργή ταχύτητα και για 10’ στη γρήγορη. Κόβουμε σε τεμάχια 150 γρ., μορφοποιούμε σε φυτίλια και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα πιέζουμε στο κέντρο.

2

Γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και μικρές φέτες μήλου. Κλείνουμε πιέζοντας τη ζύμη, τα βουτάμε σε νερό και έπειτα σε σησάμι. Στοφάρουμε για 30’ και ψήνουμε στους 240°C για 20’.

3

Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Notes

Κουλούρι Θεσσαλονικής γεμιστό με μαρμελάδα, μήλο και κανέλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.