fbpx

Ψωμάκια “ιταλικά” γεμιστά με γκούντα και μπέικον

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 900 g αλεύρι 70% δυνατό
 100 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 20 g αλάτι
 20 g ζάχαρη
 200 g γάλα
 150 g βούτυρο
 250 g νερό
 20 g μαγιά
 50 g πιπεριές ψιλοκομμένες
 20 g ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 4' στην αργή ταχύτητα και για 10' στη γρήγορη. Κόβουμε σε τεμάχια 150 γρ. και μορφοποιούμε σε μικρά φραντζολάκια.

2

Χαράζουμε με ένα ξυράφι στο κέντρο και ανοίγουμε τη ζύμη, γεμίζουμε με ψιλοκομμένο μπέικον και καλύπτουμε με τριμμένο gouda. Στοφάρουμε για 30’ και ψήνουμε στους 240°C για 20’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 900 g αλεύρι 70% δυνατό
 100 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ.
 20 g αλάτι
 20 g ζάχαρη
 200 g γάλα
 150 g βούτυρο
 250 g νερό
 20 g μαγιά
 50 g πιπεριές ψιλοκομμένες
 20 g ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 4' στην αργή ταχύτητα και για 10' στη γρήγορη. Κόβουμε σε τεμάχια 150 γρ. και μορφοποιούμε σε μικρά φραντζολάκια.

2

Χαράζουμε με ένα ξυράφι στο κέντρο και ανοίγουμε τη ζύμη, γεμίζουμε με ψιλοκομμένο μπέικον και καλύπτουμε με τριμμένο gouda. Στοφάρουμε για 30’ και ψήνουμε στους 240°C για 20’.

Notes

Ψωμάκια “ιταλικά” γεμιστά με γκούντα και μπέικον

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.