fbpx

Κριτσίνι πικάντικο

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι Τ55%
 20 g μπέικιν πάουντερ
 20 g ζάχαρη
 8 g αλάτι
 300 g λάδι
 10 g χυμός από λεμόνι
 400 g κρασί
 35 g κονιάκ
 100 g ρίγανη
 100 g ελιές
 100 g κρεμμύδι
 100 g ντομάτα
 100 g σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά που αποτελούν τη βάση της ζύμης, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, το κρασί και το κονιάκ.

2

Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες ποικιλίες προσθέτοντας στη ζύμη κρεμμύδι ή ελιές ή ρίγανη ή σκόρδο ή ντομάτα.

3

Πλάθουμε σε μπαστούνια και ψήνουμε στους 200°C - 230°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι Τ55%
 20 g μπέικιν πάουντερ
 20 g ζάχαρη
 8 g αλάτι
 300 g λάδι
 10 g χυμός από λεμόνι
 400 g κρασί
 35 g κονιάκ
 100 g ρίγανη
 100 g ελιές
 100 g κρεμμύδι
 100 g ντομάτα
 100 g σκόρδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά που αποτελούν τη βάση της ζύμης, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, το κρασί και το κονιάκ.

2

Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες ποικιλίες προσθέτοντας στη ζύμη κρεμμύδι ή ελιές ή ρίγανη ή σκόρδο ή ντομάτα.

3

Πλάθουμε σε μπαστούνια και ψήνουμε στους 200°C - 230°C.

Notes

Κριτσίνι πικάντικο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.