fbpx

Λαγάνα Πολίτικη (παραδοσιακού τύπου)

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό Τ70%
 20 g μαγιά
 20 g αλάτι
 750 g νερό κρύο 15°C
 20 g λάδι ελιάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναπιάνουμε το προζύμι με το 50% του αλεύρου, όλο το νερό και τη μαγιά. Το χυλό αυτό τον τοποθετούμε στη σχάρα για 30 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, το οποίο ρίχνουμε στο τέλος του ζυμώματος.

3

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά στον πάγκο. Τεμαχίζουμε 300 γρ. και μορφοποιούμε σε σχήμα λαγάνας, πατώντας επάνω με τα δάχτυλα.

4

Στρώνουμε σε τελάρα, πασπαλίζοντας με αρκετό αλεύρι. Στοφάρουμε για 20 λεπτά στους 35°C, χωρίς υγρασία.

5

Ψήνουμε στους 230°C για 17-20 λεπτά περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό Τ70%
 20 g μαγιά
 20 g αλάτι
 750 g νερό κρύο 15°C
 20 g λάδι ελιάς

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναπιάνουμε το προζύμι με το 50% του αλεύρου, όλο το νερό και τη μαγιά. Το χυλό αυτό τον τοποθετούμε στη σχάρα για 30 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, το οποίο ρίχνουμε στο τέλος του ζυμώματος.

3

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά στον πάγκο. Τεμαχίζουμε 300 γρ. και μορφοποιούμε σε σχήμα λαγάνας, πατώντας επάνω με τα δάχτυλα.

4

Στρώνουμε σε τελάρα, πασπαλίζοντας με αρκετό αλεύρι. Στοφάρουμε για 20 λεπτά στους 35°C, χωρίς υγρασία.

5

Ψήνουμε στους 230°C για 17-20 λεπτά περίπου.

Notes

Λαγάνα Πολίτικη (παραδοσιακού τύπου)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.